Sunday, March 7, 2010

water


Tegen alle verwachtingen en weersvoorspellingen in werd zaterdag toch nog een super dag. En omdat we dit niet hadden verwacht, hadden we ook geen zonnecreme gesmeerd (behalve voor kai) met veel verbrand vel tot gevolg. Toen we in Thredbo aan kwamen (waar we eerst wilden slapen, maar dat volboekt was) liep het vol met mannen met geruite hemden, spannende jeans en cowboy hoeden en laarzen. Ik verstond mij er niet aan. Ik dacht eerst dat dit de lokale klederdracht was om in de bergen te wandelen, maar nadien ontdekten we dat het muziek festival geen wereldmuziek maar country muziek was.
We konden met de stoeltjeslift naar boven en van daar was het nog een 12,5 km heen en terug naar de top van Australiës hoogste berg. De wandeling was gemakkelijk, want lichtjes stijgend en een volledig geplaveid pad. Helaas liepen er ook 100den andere aussies rond. Blijkbaar moet het hier een lang weekend geweest zijn want overal zijn de accomodaties vol geboekt, voornamelijk met dronken luidruchtige aussies. Vanavond (nu dus) hebben we de eer om Elvis Presly's volledige oevre te mogen aan horen, luidkeels meegezongen door jonge en niet zo jonge locals.
En dat na een volledige dag in de auto gezeten te hebben in echt hondeweer. De rit was wel mooi, ondanks de ondergelopen wegen. HEel veel bochtige kronkelende wegen waar vele australiërs geen weg mee weten. Gelukkig hebben we een groot stuk kunnen afsnijden door een weg te nemen die gedeeltelijk in gravel was.
UIteindelijk zijn we hier in het meren district van Victoria aangekomen. Morgen gaan we terug water en bos en zee en beestjes zien, hopelijk met een beetje zon.
Daarna gaat het richting melbourne gaan

No comments: